Historia

Hossmo Gård är en plats med mycket historia och charm.

Hossmo Gård - Historisk plats med anor från 1800-talet

Hossmo är en by belägen på den bördiga Möreslätten, söder om Kalmar. Hossmo Gård är en historisk plats som ligger i närheten av Hossmo kyrka och har anor tillbaka till mitten av 1800-talet. På den tiden var Hossmo by delad i en östra och en västra del. Den västra delen låg ungefär där Hossmo Gårds bebyggelse ligger idag. Västra Hossmo bestod av fyra gårdar, varav en var utflyttad men de övriga låg längs landsvägen på gårdstomter. Den mellersta av dessa tre gårdar kallades Smedegården.

Efter att Hossmo Gård har stått tom i över 40 år, har den nu fått nytt liv tack vare Mikael Sparretun, som äger och driver både Hossmo Gård och Åmund Vin & Fruktgård. Hossmo Gård har återställts till sin forna glans med stor respekt för husets historia. Viss anpassning har gjorts för att verksamheten ska kunna fungera enligt dagens standard.

Idag är Hossmo Gård en plats där man kan konferera, äta god mat och njuta av den vackra omgivningen. Gården har tre konferensrum på övervåningen, alla med magnifika kristallkronor som ger en känsla av elegans och prestige. På nedre plan kan man ta en paus och njuta av en komponerad lunch eller middag i den vackra glasverandan, med plats för upp till 90 personer.

Hossmo Gård är en plats med mycket historia och charm. Besökare kan uppleva en unik och historisk atmosfär, samtidigt som de kan njuta av moderna faciliteter och bekvämligheter. Med sin närhet till Kalmar centrum och boendemöjligheter på Åmund Vin & Fruktgård är Hossmo Gård en idealisk plats för konferenser, evenemang och avkoppling.

Snabbfakta

Hossmo Gård är en historisk plats med anor från 1700-talet.

Efter 40 års tomhet har gården återställts till sin forna glans och fungerar nu som en konferensanläggning och restaurang.

Besökare kan njuta av den historiska atmosfären samtidigt som de har tillgång till moderna faciliteter, och det finns även boendemöjligheter på Åmund Vin & Fruktgård.

Bildgalleri