Om Hossmo Gård

Hossmo Gård är en historisk herrgård söder om Kalmar. Efter en varsam renovering, som bevarade byggnadens historiska karaktär, används den idag för konferenser och fester och är en viktig symbol för Sveriges landsbygdshistoria och traditioner.

Hossmo Gård - En Varsamt Renoverad Symbol för Svensk Landsbygds Historia och Kultur

Hossmo Gård är en historisk herrgård som ligger strax söder om Kalmar i Sverige. Gården har en rik historia som sträcker sig mer än 200 år tillbaka i tiden. Under 1800-talet utvecklades gården till en modern jordbruksanläggning med stora satsningar på nya tekniker och maskiner.

Under en lång period var gården övergiven, men 2014 togs den över av Mikael Sparretun som insåg dess historiska och kulturella betydelse. Sparretun inledde en varsam renovering av gården i januari 2015 för att återställa den till dess ursprungliga skick och göra den funktionell för moderna behov.

För att möta de krav som ställs idag, försågs gården med ett helt nytt system för värme och vatten. Renoveringen genomfördes varsamt för att bevara byggnadens historiska karaktär och detaljer. Idag används Hossmo Gård för konferenser och fester och har blivit en populär besöksdestination.

Gården är en symbol för den svenska landsbygdens historia och kultur och är en viktig påminnelse om vårt lands arv och traditioner. Den varsamma renoveringen har bevarat byggnadens historiska betydelse och gjort det möjligt att använda den för moderna ändamål. Hossmo Gård är ett fantastiskt exempel på hur man kan bevara vår historia samtidigt som man gör den funktionell för nutiden.

Kontakt & Bokning

Vi uppskattar att du vill kontakta oss! Om du har några frågor, funderingar eller feedback är du välkommen att höra av dig till oss.

Du kan nå oss genom att fylla i formuläret här eller skicka ett mail till vår e-postadress. Vi svarar så snart som möjligt, vanligtvis inom 1-2 arbetsdagar.